نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا چيزي راجع به روش گرفتن ترس نوزاد مي‌دانيد؟ ترس يك واكنش طبيعي است؛ اين واكنش از ابتداي تولد در همه ما وجود دارد و باعث مي‌شود خودمان را از بسياري از خطرات دور كنيم. بااين‌حال گاهي هم ممكن است نوزاد شما بي‌دليل بترسد. در حقيقت او احساس كرده كه در شرايط خطرناكي قرار گرفته است. به همين خاطر بيش از هميشه به كمك شما نياز دارد. اما اين كمك‌ها را از چه راهي بايد برايش انجام بدهيد؟اين سؤالي است كه براي بسياري از والدين پيش مي‌آيد. با اين حال اگر احساس مي‌كنيد شدت ترس كودك شما بيش از آني است كه بتوانيد كودك‌تان را با استفاده از روش‌هايي كه در ادامه گفته‌ايم آرام كنيد؛ بهتر است هرچه سريع‌تر از مشاوره كودك كمك بگيريد.

منبع: گرفتن ترس نوزاد

پيشگيري از ايجاد اختلال ترس در نوزادان

همان‌طور كه گفتيم ترس يك واكنش طبيعي در همه ما است. همه انسان‌ها وقتي احساس مي‌كنند در خطر قرار گرفته‌اند مي‌ترسند. اما طبيعتاً اين خطر در سنين مختلف و باتوجه‌به توانايي هركدام از ما متفاوت خواهد بود. به همين خاطر است كه شايد احساس كنيد نوزاد شما از موضوعات ساده‌اي مي‌ترسد. اما به‌خاطر داشته باشيد كه اين موضوعات براي خود نوزاد ساده نيستند. بلكه اين كم بودن توانايي آن‌ها در دفاع از خود است كه باعث مي‌شود خيلي چيزها براي او ترسناك به نظر برسند. از جمله مواردي كه كودك احساس مي‌كند ممكن است از آن‌ها آسيب ببيند به شرح زير است. براي گرفتن ترس نوزاد به عوامل زير توجه كنيد.

  • صداي بلند
  • اشيا بزرگ
  • افراد غريبه
  • جدا شدن از نزديكان و به‌خصوص مادر
  • تغيير در محيط آشناي خانه

نشانه‌هاي ترس در نوزادان

گريه مهم‌ترين و بارزترين نشانه ترس است. كودكان از اين طريق مي‌خواهند والدين خود را خبر كنند و به آن‌ها بگويند كه توي دردسر افتاده‌اند. به همين خاطر يكي از توصيه‌هايي كه به والدين مي‌شود اين است كه نسبت به گريه‌هاي فرزندتان بي‌توجه نباشيد.

اما ترس نوزاد به‌غيراز گريه كردن نشانه‌هاي ديگري نيز دارد. براي مثال در ترس‌هاي شديد معمولاً رنگ صورت نوزاد سفيد مي‌شود؛ گاهي اوقات ممكن است تنفس آنها براي چند ثانيه قطع بشود. جمع‌كردن دست‌وپا، نگاه‌هايي كه مثل هميشه نيستند، از خواب پريدن يا حتي استفراغ مي‌توانند از نشانه‌هاي ترس باشند.

از بين بردن ترس نوزاد در خواب

بسياري از پدر و مادرها اين تجربه را دارند كه نوزادشان شب‌ها با گريه از خواب بيدار مي‌شود. شب بيدارشدن نوزاد مي‌تواند دلايل بسياري داشته باشد اما يكي از دلايل اصلي آن نيز ترسيدن نوزاد است. تاريكي شب مي‌تواند يكي از دلايلي باشد كه احساس ترس فرزند شما را چندبرابر مي‌كند. آن‌ها با گريه كردن مي‌خواهند از اين موضوع مطمئن بشوند كه مادر در كنارشان حضور دارد.

به همين خاطر است كه مشاورين توصيه مي‌كنند در ماه‌هاي اول پس از تولد نوزاد را پيش خودتان بخوابانيد و اجازه بدهيد او احساس امنيت داشته باشد. چيدن چند بالشت در اطراف نوزاد يكي ديگر از راهكارهايي است كه مي‌توانيد از آن استفاده كنيد. اين كار باعث مي‌شود كودك احساس نكند محيط اطرافش خالي است و اين باعث كم‌شدن ترس وي خواهد شد.

عوارض عدم درمان ترس نوزاد

بسياري از پدر و مادرها ترس‌هاي فرزندشان را جدي نمي‌گيرند و اقدامي براي گرفتن ترس نوزاد نمي كنند. شايد خيلي از ما فكر مي‌كنيم ترس‌ها بخش عادي از جريان زندگي هستند و دير يا زود از بين خواهند رفت. واقعيت اين است كه بله؛ ترس‌ها مرحله طبيعي از رشد هستند؛ اما اين‌گونه نيست كه بي‌توجهي به آن‌ها هيچ عارضه‌اي براي فرزند شما نداشته باشد. به همين خاطر اگر فرزند شما از يك موضوع خاص مي‌ترسد يا شدت ترس‌هاي او زياد است بهتر است حتماً اين موضوع را پيگيري كنيد.

كودكان به‌خصوص در اولين سال زندگي به دنبال يافتن امنيت هستند. امنيت موضوعي است كه دقيقاً در مقابل ترس قرار دارد. به همين خاطر اگر فرزند شما درگير ترس باشد در احساس امنيت او اختلال ايجاد مي‌شود. اين اختلال مي‌تواند حتي تا بزرگسالي نيز همراه كودك باقي بماند.

كساني كه اين ترس را تا بزرگسالي همراه خود دارند معمولاً احساس مي‌كنند كه جهان جاي امني براي زندگي نيست و در روابط بين‌فردي و صميمي خود نيز دچار مشكل مي‌شوند. به‌علاوه ممكن است ترس از يك موضوع خاص از زماني نوزادي شروع شود و تا بزرگسالي ادامه پيدا كند. اگرچه احتمال فوبي‌هايي كه از سنين نوزادي شروع مي‌شوند، بسيار كم است بااين‌حال به‌طورقطع نمي‌توان گفت كه فوبي‌ها از نوزادي به سنين ديگر ادامه پيدا نمي‌كنند.

راه هاي گرفتن و از بين بردن ترس نوزاد

همان‌طور كه گفتيم احساس امنيت مهم‌ترين نياز كودك است. به همين خاطر بهترين واكنشي كه مي‌توانيد در مقابل ترس نوزاد انجام بدهيد اين است كه به او احساس آرامش و امنيت بدهيد. براي گرفتن ترس نوزاد او را در آغوش بگيريد؛ ببوسيد و با او ارتباط چشمي برقرار كنيد. سعي كنيد با استفاده از جملاتي مثل اينكه (من كنارت هستم)، (اجازه نمي‌دهم چيزي به تو آسيب بزند) يا ساير جملاتي كه احساس آرامش را در فرزند شما زنده مي‌كند، حس امنيت را در او ايجاد كنيد كه حمايت شما را در كنار خودش دارد.

از ديگر راهكارهايي كه مي‌توانيد امتحان كنيد اين است كه تا جاي ممكن محيط اطراف كودك را آرام و امن نگه داريد. اگر احساس مي‌كنيد چيزي در خانه هست كه اين آرامش را به هم مي‌زند بهتر است آن را از ديد فرزندتان پنهان كنيد.

1- گرفتن ترس نوزاد با دادن شير

نوزاد هنوز درك كاملي از مسائل پيرامون خود ندارد. سينه مادر اولين تجربه نوزاد از محيط اوست. پس وقتي او احساس گرسنگي مي كند و شما به موقع او را در آغوش مي گيريد و شير مي دهيد، او متوجه مي شود كه مادر براي مراقبت و سير كردن او حضور دارد. نوزاد احساس امنيت مي كند. در هر زماني كه دچار ترس شد؛ براي گرفتن ترس نوزاد كافي است او را بغل كنيد و اين احساس امنيت اوليه را در او زنده كنيد.

2- نوزاد را در آغوش بگيريد

براي گرفتن ترس نوزاد اولين اقدام شما بغل كردن او بايد باشد. نوزاد از دوران جنين با بو، صدا و گرماي بدن مادر انس مي گيرد. جالب است بدانيد كه نوزاد حتي پدر خود را نيز با صدايش مي شناسد. پس او را در آغوش بگيريد و با كمي نوازش او را آرام كنيد.

3- گرفتن ترس نوزاد با ايجاد آرامش در محيط

صداهاي ناگهاني و زياد محيط نوزاد را مي ترساند. پس براي گرفتن ترس نوزاد را از محيط شلوغ و پر سر و صدا خارج كنيد. نوزاد شما براي آرام گرفتن نياز به زمان دارد. پس صبور باشيد.

4- جلوي نوزاد جر و بحث نكنيد

شايد فكر كنيد كه نوزاد متوجه دعوا و كلكل هاي والدين و اطرافيان نمي شود. بله شايد او معناي حرف ها را كامل درك نكند. اما تنش و احساس والدين را به خوبي درك مي كند. پس براي گرفتن ترس نوزاد هرگز در مجاورت او دعوا نكنيد.

5- براي گرفتن ترس نوزاد حضور داشته باشيد

نبود والدين و غيبت هاي طولاني مدت موجب عدم اطمينان نوزاد مي شود. شما موظف به رسيدگي و حضور در كنار نوزاد تان هستيد. قبل از تلاش براي گرفتن ترس نوزاد بايد نقش شما در نظر نوزاد مشخص شده باشد. به همين دليل است كه بيشتر نوزادان در آغوش مادر آرامش مي گيرند. چرا كه بيشترين زمان را با او مي گذرانند.

چه زماني براي گرفتن ترس در نوزاد بايد از مشاور كمك بگيريم؟

همان‌طور كه گفتيم ترس‌ها مي‌توانند عوارض بسياري داشته باشند. اگرچه در اكثر مواقع جاي نگراني نيست و دير يا زود ترس فرزند شما از بين مي‌رود؛ اما اگر احساس مي‌كنيد ترس‌ها يكي از نشانه‌هاي زير يا هر نشانه غيرعادي ديگري دارد بهتر است راجع به اين موضوع از يك مشاور كودك كمك بگيريد:

  • شدت ترس بيش از چيزي است كه انتظار آن را داشته باشيد.
  • با در آغوش گرفتن نوزاد نيز ترس او آرام نمي‌شود.
  • كودك هر بار به جز گريه كردن نشانه‌هايي مانند قطع تنفس يا استفراغ را نشان مي‌دهد.
  • ترس‌ها براي مدت طولاني ادامه پيدا مي‌كنند و از بين نمي‌روند.

براي دريافت مشاوره در زمينه گرفتن ترس نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد

سؤالات متداول

چطور بايد با ترس نوزاد برخورد كرد؟

بهتر است كودك را در آغوش بگيريد و با او صحبت كنيد و احساس آرامش و امنيت را در كودك ايجاد كنيد.

چه زماني براي ترس كودك بايد به روان‌شناس مراجعه كرد؟

اگر ترس كودك شديد است و با استفاده از راهكارهايي مثل بغل كردن آرام نمي‌شود بهتر است از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: گرفتن ترس نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/30  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب